Verrekening metalen voor actuele kabelprijzen

De metaalprijzen zijn van groot belang in onze branche. Voor artikelen die berekend worden op basis van actuele metaalprijzen was onze basis daarvoor de DEL (Deutsche Elektrolyt-Kupfer-Notierung für Leitmaterial), de beursafhankelijke prijsnotering voor geleider materiaal. Sinds 14 februari 2022 is de publicatie van de metaalprijzen op de website van de beschermingsvereniging DEL tot nader order opgeschort. De DEL zal daarom door NEDKAB vervangen worden door de mondiaal erkende metaalnoteringen van de LME (London Metal Exchange) en de daaraan gekoppelde dollarkoersen. 

Prijzen voor artikelen die gebaseerd zijn op de brutoprijslijst (NPL) vallen buiten deze gewijzigde calculatiemethode.

Nieuwe situatie
Om ook toekomstig zonder grote wijzigingen met u samen te werken, informeren wij u hieronder over de verdere procedure en de nieuwe facturatiegrondslag ingaande maandag 28 februari. 

  • De met u overeengekomen (basis)prijzen worden niet beïnvloed door de wijziging en blijven geldig.
  • In de toekomst berekenen we de verrekening van de metaalprijzen als volgt:
    • Koper en aluminium berekenen we op basis van de officiële LME-noteringen, die op elke handelsdag in Amerikaanse dollars worden vastgesteld. 
    • De tarieven zijn te vinden op de website van de London Metal Exchange (lme.com).

Wij vragen uw begrip voor de korte termijn waarop deze wijziging tot stand is gekomen en staan natuurlijk klaar om uw vragen hieromtrent te beantwoorden.