Glastuinbouw

Ontwerp en technische installatie van de kas zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Dat gaat ook op voor de bedrijfsvoering, met als resultaat dat een moderne kas de ideale basis is voor een gezond en winstgevend bedrijf.

De elektrotechnische installatie in een kas behelst de complete verzorging van energie naar alle applicaties en apparaten zoals boilers, pompen, ventilatie systemen, screens, verlichting, CO2 verstuivers en interne transport systemen. Soms worden ook nog additionele systemen aangelegd zoals alarm en intercom. Voor NEDKAB is de glastuinbouw een speciaal interessegebied. Met onze elektrakabel worden de installaties voorzien van stroom. Dit geldt voor installaties in de kas, zowel analoge controlepanelen of digitale computers waarmee deze bediend worden. Deze automatisering zorgt voor betere systeem management en zorgt voor arbeidskostenbesparing. Als de installaties uitgerust kunnen worden met kosteneffectieve kabels dan is dat al vanaf het begin een goede besparing. Onze kabel kan daaraan bijdragen.

Voor de stroomvoorziening in de tuinbouw zijn onze aluminium elektriciteitskabels zeer geschikt: VG-YMvKas Al/Al, Agripower en Alupower. Voor datatransmissie is de JY(st)Y een goede keus voor toepassing in vochtige omgevingen zoals in kassen, uit voorraad leverbaar bij NEDKAB. Met onze ervaring in tuinbouwtoepassingen en hoogwaardige elektrakabel bent u verzekerd van de juiste bekabeling voor uw tuinbouwproject.